Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Leren omgaan met stressklachten

Werkstress is een belangrijke oorzaak van verzuim, zeker omdat langdurige werkstress kan leiden tot een burn-out. Als werkgever kan je medewerkers actief leren omgaan met stressklachten:
  • Als goed werkgever verhoog je de betrokkenheid en het werkplezier van je medewerkers.
  • Voorkomen is altijd beter dan langdurig verzuim en re-integreren.
  • Stressbestendige en veerkrachtige medewerkers presteren beter en zijn van grote waarde voor je organisatie.

Stressbestendigheid is de basis voor duurzame inzetbaarheid

Stressbestendigheid en werkplezier zijn de basis voor de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Met Caredate Mental Fit bied je medewerkers de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met een Mental Fitness Coach. Dat is een psycholoog van Caredate die objectief analyseert wat er speelt. Werkstress gaat namelijk zelden alleen maar over het werk.

De Mental Fitness Coach van Caredate

Caredate Mental Fit is kortlopende interventie. Het programma duurt gemiddeld twee maanden en je medewerkers zijn en blijven dus gewoon aan het werk. Ze hebben zelf de regie en gaan aan de slag met een Mental Fitness Coach om te leren hoe zij hun stressklachten de baas worden en blijven. Dit doen zij aan de hand van een zelf te maken actieplan. De Mental Fitness Coach stimuleert medewerkers dit plan te delen met leidinggevenden en collega’s.

Caredate Mental Fit: een rendabele investering

Het Caredate Mental Fit programma heeft een vast ‘format’: een intake, zes sessies van 60 minuten met de Mental Fitness Coach en terugkoppeling aan de werkgever. De totale kosten van het programma zijn € 925,-. Dat is een relatief geringe en rendabele investering als je dit vergelijkt met de kosten van een burn-out: gemiddeld € 60.000,- . Bovendien laat je als werkgever zien dat je écht werk maakt van duurzame inzetbaarheid.

Ondersteuning en terugkoppeling aan werkgever

Uiteraard worden met de werkgever vooraf afspraken gemaakt over terugkoppeling van de resultaten. Voor wat betreft de communicatie in je organisatie verleent Caredate, naar wens, brede ondersteuning, onder andere met:
  • het organiseren van introductiebijeenkomsten voor medewerkers
  • het aanleveren van nuttige content (bijvoorbeeld voor presentatie op intranet)
  • visuals en documentatie
Daarnaast kunnen medewerkers natuurlijk altijd terecht op de website caredate.nl en hun vragen direct aan Caredate stellen via het online spreekuur, via de mail of de telefoon. De medewerker regelt het zelf. Als werkgever hoef je dus zelf geen faciliteiten te creëren.

Ga nu aan de slag!

Vind een psycholoog in de buurt
  • Geen wachtlijsten dus snel aan de gang
  • Ook 's avonds en in het weekend
  • Zelf een psycholoog kiezen