Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Vergoedingen

Voor wat betreft de vergoeding van je sessies bij Caredate zijn er drie mogelijkheden:

1 Vergoeding vanuit je basisverzekering

Caredate is een officieel erkende zorginstelling in de BasisGGZ (AGB-code 2222 1012). Wij hebben contracten met de belangrijkste zorgverzekeraars. Als je een geldige verwijsbrief hebt, word je behandeling volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Alleen met Menzis en een aantal andere kleine verzekeraars hebben we geen contract. Bij hen krijg je de behandeling wel grotendeels vergoed.

Houd rekening met je eigen risico

Of we nu wel of geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar, het is altijd goed om te weten dat je te maken hebt met het eigen risico bij je verzekering. Ook voor 2021 is dat het wettelijk vastgestelde bedrag van € 385,-. Of een hoger bedrag (vrijwillig eigen risico) als je daarvoor zelf gekozen hebt.

2 Vergoeding vanuit je aanvullende verzekering

Een aantal psychologen van Caredate is aangesloten bij de NFG of de NVPA. Mocht je een aanvullende verzekering hebben, dan bestaat de mogelijkheid dat je de sessies deels vergoed krijgt. Check dit eerst even in je polisvoorwaarden of vraag het aan je zorgverzekeraar.

3 Je betaalt de sessies zelf

Je kan er ook voor kiezen om de sessies met je psycholoog van Caredate zelf te betalen. Dat kan bij alle psychologen van Caredate. De belangrijkste redenen om dit te doen zijn:

  • Een aantal behandelingen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De bekendste voorbeelden zijn burn-out, relatietherapie en rouwverwerking. De kosten voor deze behandelingen moet je zelf betalen.
  • Je hebt liever alvast één of meerdere gesprekken met een psycholoog voordat je eventueel een traject gaat doen. Als je zelf betaalt heb je bijvoorbeeld geen verwijsbrief van je huisarts nodig, zodat je nog sneller in gesprek kan met een psycholoog.
  • Er is sprake van een werk gerelateerde problematiek (stress, voorkomen burn-out), in welk geval je de kosten vaak kan declareren bij je werkgever. Het is dan uiteraard wel zaak om dat vooraf af te stemmen met je werkgever.

De psycholoog van Caredate kan je, na de eerste kennismaking, een duidelijke indicatie geven van het verwachten aantal sessies. Daarmee kan je een goede inschatting maken van de investering in jezelf.

Ga nu aan de slag!

Vind een psycholoog in de buurt
  • Geen wachtlijsten dus snel aan de gang
  • Ook 's avonds en in het weekend
  • Zelf een psycholoog kiezen