Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Vergoedingen

Voor wat betreft de vergoeding van je sessies bij Caredate zijn er drie mogelijkheden:

1 Vergoeding vanuit je basisverzekering

Caredate is een officieel erkende zorginstelling in de BasisGGZ (AGB-code 2222 1012). Als je een geldige verwijsbrief hebt, wordt je behandeling vergoed vanuit je basisverzekering.

Ook in 2024 word je behandeling volledig vergoed

Je behandeling wordt volledig vergoed vanuit je basisverzekering: in 2024 hebben wij met alle grote zorgverzekeraars contracten. En zo niet, dan neemt Caredate het verschil voor haar rekening. Het enige dat je zelf betaalt is je eigen risico. Hoe het precies werkt, zie je bij

Volledige vergoeding in 2023

Je krijgt je behandeling bij ons volledig vergoed. Als je basisverzekering je behandeling niet volledig vergoed, dan vergoed Caredate de rest. Deze regeling geldt in 2023 en wordt, als je polisvoorwaarden in 2024 hetzelfde blijven, in 2024 voortgezet. Waarom doen we dit? Het belang van onze patiënten staat voorop. Met deze regeling voorkomen wij dat je zelf onverwacht een extra bijdrage moet betalen. Vertelt je verzekeraar een ander verhaal? Bel ons dan 085-065 3165 of mail info@caredate.nl. Dan leggen wij het je precies uit. Zodat je zonder zorgen aan de slag kan.

Let op! De volledige vergoeding geldt niet voor je wettelijke eigen risico (standaard € 385,- per jaar). Je eigen risico betaal je altijd zelf.
Kijk voor meer informatie en veel gestelde vragen bij

2 Vergoeding vanuit je aanvullende verzekering

Een aantal psychologen van Caredate is aangesloten bij de NFG of de NVPA. Mocht je een aanvullende verzekering hebben, dan bestaat de mogelijkheid dat je de sessies deels vergoed krijgt. Check dit eerst even in je polisvoorwaarden of vraag het aan je zorgverzekeraar.

3 Je betaalt de sessies zelf

Je kan er ook voor kiezen om de sessies met je psycholoog van Caredate zelf te betalen. Dat kan bij alle psychologen van Caredate. De belangrijkste redenen om dit te doen zijn:

  • Een aantal behandelingen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De bekendste voorbeelden zijn burn-out, relatietherapie en rouwverwerking. De kosten voor deze behandelingen moet je zelf betalen.
  • Je hebt liever alvast één of meerdere gesprekken met een psycholoog voordat je eventueel een traject gaat doen. Als je zelf betaalt heb je bijvoorbeeld geen verwijsbrief van je huisarts nodig, zodat je nog sneller in gesprek kan met een psycholoog.
  • Er is sprake van een werk gerelateerde problematiek (stress, voorkomen burn-out), in welk geval je de kosten vaak kan declareren bij je werkgever. Het is dan uiteraard wel zaak om dat vooraf af te stemmen met je werkgever.

De psycholoog van Caredate kan je, na de eerste kennismaking, een duidelijke indicatie geven van het verwachten aantal sessies. Daarmee kan je een goede inschatting maken van de investering in jezelf.

Ga nu aan de slag!

Vind een psycholoog in de buurt
  • Geen wachtlijsten dus snel aan de gang
  • Ook 's avonds en in het weekend
  • Zelf een psycholoog kiezen