Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Vergoedingen

Voor wat betreft de vergoeding van je sessies bij Caredate zijn er vier mogelijkheden:

1 Vergoeding vanuit je basisverzekering

Caredate is een officieel erkende zorginstelling in de BasisGGZ (AGB code 2222 1012). Als je dus een verwijzing naar de BasisGGZ hebt, is altijd sprake van vergoeding door je zorgverzekeraar. Caredate heeft (nog) geen contracten met zorgverzekeraars.

Wat betekent dit? Het gaat om het soort polis dat je hebt: bij een zogeheten restitutiepolis krijg je 100% vergoed, bij een naturapolis het grootste deel. Dit kan je in je polis nakijken bij bepalingen over ‘niet gecontracteerde zorgaanbieders’. Is het niet duidelijk? Bel ons dan gewoon even: 085- 065 3165 of mail naar info@caredate.nl.

Tarieven van de trajecten

Na de intake maakt de psycholoog een opzet van het behandelplan, waarbij ook de afspraak wordt gemaakt over de lengte van het programma. Daarbij hanteert Caredate de voorgeschreven normen (door de NZA, de Nederlandse ZorgAutoriteit) voor trajecten in de zogeheten BasisGGZ. Dit zijn de volgende trajecten:

Traject BasisGGZ Indicatie aantal sessies Max. tarief Caredate 2019 Max. tarief Caredate 2020
BasisGGZ Kort 3-4 € 504,70 € 503,47
BasisGGZ Middel 5-7 € 849,75 € 849,75
BasisGGZ Intensief 9-11 € 1.287,50 € 1.287,50

Een sessie met je psycholoog duurt meestal 45-60 minuten. Hiervan kunnen jullie in onderling overleg afwijken (vandaar dat hierboven een indicatie is aangegeven van het aantal sessies). In het totale traject is inbegrepen: de ondersteuning en begeleiding door de regiebehandelaar, eventueel overleg met je huisarts of andere betrokkenen, en de verslaglegging (zoals dossiervorming en vragenlijsten). Het hierboven genoemde tarief is een maximum. Mocht er minder tijd nodig zijn voor je behandeling, dan brengen wij uiteraard alleen de werkelijk bestede tijd in rekening.

Als je alleen een intakegesprek hebt gehad, dan declareren wij bij jou het zogenoemde 'onvolledig behandeltraject'. De kosten daarvan zijn maximaal €206,-.
Alle trajecten zijn vrijgesteld van BTW.

Houd rekening met je eigen risico

Na afloop van de behandeling zal je daarvoor via FAMED de factuur ontvangen. Je kunt deze factuur, indien van toepassing, gebruiken voor de declaratie bij je zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat de zorgverzekeraar bij het uitbetalen aan jou een eventueel openstaand eigen risico zal inhouden. Normaal gesproken betaalt de zorgverzekeraar de factuur relatief snel, binnen zo’n 5 tot 10 dagen, aan je uit. Voor de factuur van Famed geldt een betalingstermijn van 30 dagen. Het is dus handig dat je de factuur zo snel mogelijk bij de zorgverzekeraar indient, zodat je geen grote bedragen hoeft voor te schieten.

2 Vergoeding vanuit je aanvullende verzekering

Een aantal psychologen van Caredate is aangesloten bij de NFG of de NVPA. Mocht je een aanvullende verzekering hebben, dan bestaat de mogelijkheid dat je de sessies deels vergoed krijgt. Check dit eerst even in je polisvoorwaarden of vraag het aan je zorgverzekeraar.

3 Je betaalt de sessies zelf

Je kan er voor kiezen om de sessies met je psycholoog van Caredate zelf te betalen. Het voordeel daarvan is dat je geen verwijsbrief van je huisarts nodig hebt en dat de informatie over je klachten, diagnose en het verloop van de behandeling tussen jou en je psycholoog blijft. Kortom: minder regels, meer privacy.
De mogelijkheid om je sessies zelf te betalen is van toepassing bij alle psychologen van Caredate. Bij iedere psycholoog is aangegeven welke tarief van toepassing is. De belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het zelf betalen van de sessies:
  • Een toenemend aantal therapieën wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bekende voorbeelden zijn relatietherapie en burn-out. De kosten voor deze behandelingen moet je in principe zelf betalen.
  • Het ‘liever zelf regelen’ wordt steeds populairder, ook in de zorg. Als je de sessies zelf betaalt bespaart je dat tijd en romplomp: Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig en je kan dus direct en sneller met je psycholoog aan de slag.
De psycholoog van Caredate kan je, na de eerste kennismaking, altijd een heldere indicatie geven van het te verwachten aantal sessies. Daarmee kan je ook een goede inschatting maken van de totale investering die je gaat maken voor dit traject.

Ga nu aan de slag!

Vind een psycholoog in de buurt
  • Geen wachtlijsten dus snel aan de gang
  • Ook 's avonds en in het weekend
  • Zelf een psycholoog kiezen