Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Boxtel | Astrid Janssen

Astrid Janssen

Kennis maken met Astrid?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Welkom! Ik ben Astrid Janssen, 30 jaar oud. In zowel mijn werk, als mijn dagelijks leven ben ik geïnteresseerd in de mens en zijn/haar beweegredenen. Ik vroeg me van jongs af aan namelijk al af waarom mensen doen wat ze doen. Dit was voor mij de motivatie was om psycholoog te worden. Wat ik daarin heb gemerkt is dat veel mensen er last van hebben als ze de connectie met zichzelf en hun lichaam hebben verloren, en daarmee enkel in hun hoofd leven en vooral bezig zijn met doen. Het voelen raakt daarbij verloren. En dat kan voor diverse klachten zorgen. Mijn expertise ligt in de psychosomatiek, wat betekent dat ik gericht ben op de relatie tussen lichaam en geest. Ik ben een down to earth persoon, dus dit doe ik niet op zweverige wijze. Om deze reden kan een deel van de therapie ook ervaringsgericht zijn. Niet alleen in het denken en praten, maar ook het voelen in het lichaam. Mijn manier van werken is vooral gericht op het vergroten van zelfbewustzijn om vanuit daar je stappen te gaan zetten. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de kennis in pacht heeft voor wat goed is voor henzelf, ook al ben je daar soms ver weg vandaan. Vaak weten we namelijk wel wat goed is voor de ander en hebben we voor onszelf andere regels en maatstaven bedacht. Ik werk om deze reden weinig met het geven van adviezen, omdat ik een groot voorstander ben van het vergroten van jouw zelfredzaamheid. Weer in je kracht kunnen staan en durven vertrouwen op jezelf. Uiteraard zal ik je handvatten aanreiken die jij kunt gebruiken. Op basis van de intake zal ik een plan van aanpak maken voor het traject, wat we vervolgens samen doornemen. Wanneer je akkoord gaat met het plan van aanpak, plannen we de afspraken in en kun je starten! Spreekt dit je aan en vraag je je af of je met jouw hulpvraag met mij aan de slag kan? Meld je dan direct aan, zodat we een vrijblijvend gesprek kunnen voeren om in te schatten of we samen verder gaan en een intake inplannen.

Kennis maken met Astrid?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

De gesprekken kunnen online gevoerd worden, in een veilige omgeving om te videobellen. Of ‘in het echt’, waarbij ook de mogelijkheid er is om dit te doen tijdens een wandeling in de natuur. Soms kan dit namelijk prettiger voor je aanvoelen dan stilzitten in eenzelfde ruimte. Dit is dan in de omgeving van Boxtel. Momenteel werk ik op dinsdag en vrijdag in de ochtend en middag.


Vergoeding & tarieven

Wij hebben contracten met de belangrijkste zorgverzekeraars. Als je een geldige verwijsbrief hebt, word je behandeling volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Alleen niet met Menzis en een aantal kleine verzekeraars. Bij hen krijg je de behandeling wel grotendeels vergoed.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 80,- .


Mijn ervaring en specialisatie

Na mijn afstuderen in 2016 ben ik werkzaam geweest in de specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Allereerst in de ambulante verslavingszorg en sinds 2018 werk ik als psychosomatisch psycholoog met mensen die chronisch (onverklaarde) pijn hebben, hier krijgt vooral het psychologische aspect van de pijn de aandacht. Ik werk met een combinatie van verschillende therapieën: lichaamsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapie en mindfulness. Gesprekken kunnen ook steunend en structurerend van aard zijn. Afhankelijk van jouw hulpvraag. Ik behandel onder andere burn-out- en vermoeidheidsklachten, angst, somberheid/depressie, negatief zelfbeeld en medisch (onvoldoende) verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK). Mocht je klacht er niet tussen staan, neem gerust contact op, dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is. De therapie is kortdurend van aard. Mocht ik inschatten dat een andere therapie beter bij je zou passen dan kijk ik samen met je naar andere opties. EMDR is bij mij niet mogelijk. Ik ben niet gespecialiseerd in persoonlijkheidsproblematiek of relatieproblemen. Ik volg regelmatig nascholingen en cursussen, met name op gebied van ACT en mindfulness.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 2 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 2 weken