Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Den Haag | Charlotte Thomassen

Charlotte Thomassen

Kennis maken met Charlotte?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Ik zie heel veel (jonge) mensen worstelen. Ze zijn diep van binnen onzeker, ervaren soms druk, stellen hoge eisen aan zichzelf, hebben moeite met grenzen aangeven en weten eigenlijk niet zo goed wie ze zelf zijn. Ze denderen maar voort met doen wat er van ze verwacht wordt. Hard werken, succesvol en gelukkig zijn. En oh ja, ook nog slagen in de liefde en als het meezit een perfecte ouder zijn voor je kind(eren). Een depressie, angsten of burn-out liggen daarmee op de loer. Ik leer jou (weer) in je eigen kracht te komen staan en daarop vertrouwen. Met al de kwaliteiten en kwetsbaarheden die je in je hebt. Want ieder mens is uniek. Ik leer je je kwaliteiten te zien en te gaan gebruiken. En ik leer je accepteren dat er ook lastige of minder leuke dingen zijn aan jezelf, aan het leven, net als iedereen die heeft. Ik ben heel goed in het (door)zien van mensen; ik zie heel snel wat je sterke kanten en kwetsbaarheden zijn. Niet alleen door mijn opleiding en jarenlange werkervaring, maar ook doordat ik een enorm empatisch vermogen en intuïtie heb. Als je iets vertelt, kan ik het me zo goed voorstellen en inbeelden dat ik het bijna zelf ervaar. Vanuit die kwaliteit van mezelf kan ik anderen hun eigen kwaliteiten laten inzien en van daaruit gaan leren leven en (nieuwe) keuzes maken.

Kennis maken met Charlotte?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag, in overleg beschikbaar.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Niet alle programma’s worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld relatietherapie, rouwverwerking en burn-out (soms wel uit de aanvullende verzekering). Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 89,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 150,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ervaring Ik heb ruim 18 jaar ervaring als psycholoog (waarvan 4 jaar in het buitenland). Ik heb heel veel met jongeren en hun ouders gewerkt. Dus ben thuis in alle leeftijden en de problematiek en moeilijkheden die met de specifieke levensfases gepaard gaan. Maar eigenlijk zie ik vanuit mijn ervaring dat veel dingen, onafhankelijk van leeftijd, voor ieder mens gelden. De leeftijd van de persoon voor mij maakt daarbij dus niet heel veel uit. Persoonlijke benadering Ik heb een hele persoonlijke manier van benaderen en behandel ieder als uniek individu. Geen probleem of klacht is mij onbekend of vind ik vreemd. Ik heb al zoveel gezien in mijn werk maar ook in mijn persoonlijke omgeving. En (niet onbelangrijk) heb zelf ook het nodige meegemaakt en ervaren hoe belangrijk het is om hulp te zoeken voor jezelf. Voor jezelf te zorgen als je het even moeilijk hebt. Voor mij zelf is Mindfulness een hele prettige en praktische uitvoerbaar ‘tool’ die me helpt met de uitdagingen en hobbels van elke dag om te gaan. Vandaar dat ik dit ook vaak integreer in mijn aanpak met clienten. Specialisatie Ik heb veel ervaring en affiniteit met onderstaande uitdagingen/problemen waar je als mens mee te maken kunt hebben: (hoog)gevoeligheid, omgaan met stress/druk, onzekerheid, heftige gebeurtenissen die je als persoon 'gevormd' hebben (zoals pestverleden, overlijden, echtscheiding etc), identiteitsproblematiek, zingeving, assertiviteitsproblemen, (faal)angst(en), somberheid, piekeren, sociaal anders voelen, hoge eisen stellen aan jezelf, eenouder-gezin. Naast het klassieke praten, waarbij ik je o.a. inzicht geef in de invloed van cognities (=gedachtes) op je gedrag en emoties, gebruik ik ook (lichaams)oefeningen waarin je je emoties leert (h)erkennen en accepteren, zoals Mindfulness en Zelfcompassie. Voor het verwerken van heftige gebeurtenissen of trauma's kan ik EMDR toepassen. Ik werk graag oplossingsgericht en laat je weer in je eigen kracht komen, van waaruit je verder kunt. Juist deze combinatie is een zeer effectieve manier van behandelen en vinden veel mensen heel prettig. Bij mij wordt je gezien voor de persoon die je bent en ga je jezelf weer helemaal zien!


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 3 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 3 weken