Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Driebergen | Maaike van der Waal

Maaike van der Waal

Kennis maken met Maaike?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Iedereen loopt wel eens tegen periodes in het leven aan waarbij je je niet zo lekker in je vel voelt en alles tegen lijkt te vallen. Het kan zijn dat je merkt dat je weinig energie hebt, somber voelt of vast loopt in de negatieve gedachtes die je hebt. Misschien heb je er met vrienden of familie over gesproken, maar merk je dat het je toch niet lukt om van je problemen af te komen. En daar wil je nu vanaf! Therapie is een goede manier om je hiermee te helpen. Als we samen aan de slag gaan dan onderzoeken we waar je klachten vandaan komen. Waar je vastloopt in je patronen en of je je belemmeringen herkent. We werken vanuit jouw hulpvraag/doelstelling waarbij een veilige ruimte, ontspannen sfeer en een goede klik een belangrijk startpunt is voor ons contact. Gedurende onze gesprekken ben ik betrokken, direct en zal ik je spiegelen en begeleiden. Het is aan jou om jouw kaders en grenzen hierin te voelen en te bepalen. Daarna gaan we samen op zoek naar nieuwe inzichten en ervaringen die jou kunnen helpen om je problemen achter je te laten. Als je aan de slag wilt en een aanvraag voor een kennismakingsgesprek doet, neem ik binnen 24 uur contact met je op. We zullen dan samen een intakegesprek inplannen waarin we jouw klachten zo goed mogelijk in beeld brengen. Daarna gaan we aan de slag.

Kennis maken met Maaike?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Tijdens ons eerste contact maken we samen afspraken over de frequentie van de gesprekken. Gezien ik alleen op de maandag en vrijdagochtend werk kijken we samen wat het beste uitkomt. Op dit moment heb ik een vaste praktijkruimte op de Vondellaan 78 te Utrecht. Mijn praktijkruimte is goed met het openbaar vervoer te bereiken en in de buurt is er voldoende parkeergelegenheid. Mocht je liever een wandeling in de natuur of online willen voeren, dan sta ik hier ook voor open.


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wanneer de basisverzekering je rekening niet volledig vergoedt, dan neemt Caredate de extra bijdrage voor haar rekening. Dus je krijgt je behandeling altijd volledig vergoed.
Misschien krijg je van je verzekeraar andere informatie, neem dan even contact met ons op, dan leggen we het uit.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 95,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Nadat ik mijn Clinical Master bij de Universiteit Leiden heb afgerond heb ik enkele jaren bij de SGGZ/BGGZ gewerkt waarbij ik cliënten heb behandeld met o.a. verslaving, angst/paniek, depressie, burn-out, stressklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ter ondersteuning heb ik diverse verdiepende cursussen gevolgd, zoals: Motiverende Gespreksvoering, Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en Schematherapie. Ik sta geregistreerd als Psycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en ben ik o.a. lid van de Vereniging van Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt). Daarnaast volg ik met regelmaat trainingen en opleidingen om mijn kennis bij te houden.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: minder dan 1 week
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: minder dan 1 week