Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Psychologen in Hoorn en omgeving

Welkom bij onze psychologen in Hoorn. Kies je psycholoog in Hoorn en meld je aan.
Onze psycholoog neemt dan snel contact met je op voor een korte (telefonische) kennismaking. Klikt het? Dan kan je aan de slag. Vragen? Bel het team van Caredate: 085-065 3165 of mail info@caredate.nl

Kies zelf je psycholoog

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Geen wachtlijsten dus snel aan de gang
Gesprekken bij je psycholoog of thuis, 100% online

psychologen die online sessies doen
100% online behandeling

Kan je niemand in de
buurt vinden?
Kies voor 100% online

  • Thuis of waar je ook bent
  • Geen reistijd en reiskosten
  • Effectief én flexibel

Je herkent ze aan de oranje band met "100% online behandeling"

psycholoog Proshat Alavi in
100% online behandeling

Proshat Alavi

"Soms voelt het even zwaar om alles alleen te dragen. Samen zorgen we ervoor dat jij je krachtiger voelt en weer vol energie in het leven staat. Tijdens onze sessies ervaar je een warme en veilige ruimte waar alles welkom is. Ik maak gebruik van effectieve methoden en kijk verder dan alleen een diagnose. Jouw wensen en behoeften zijn voor mij belangrijk, zodat de behandeling past bij wie jij bent. (English also possible)"

psycholoog Zohra Tairie-Hamid in
100% online behandeling

Zohra Tairie-Hamid

"‘If you change nothing, nothing will change’"

psycholoog Sandra von Bannisseht-Sawyerr in
100% online behandeling

Sandra von Bannisseht-Sawyerr

"Ik geloof dat mensen een ontzettend grote veerkracht hebben en in staat zijn om de stormen van het leven het hoofd te bieden. Maar soms lukt dat niet in je eentje, en heb je extra steun nodig. Dat bied ik graag: samen ontdekken we jouw kracht en zoeken we naar manieren om dit naar boven te halen zodat jij verder kan. Ik heb een Christelijke achtergrond en neem dit mee onze gesprekken als jij daar specifiek om vraagt. Het is ook mogelijk om de gesprekken in het Engels te voeren. "

psycholoog Ayeh Dokht in
100% online behandeling

Ayeh Dokht

" Een psycholoog die je met passie verder helpt"

psycholoog Babette van der Burg in
100% online behandeling

Babette van der Burg

"Ik ondersteun je om je krachtiger, gelukkiger en zelfverzekerder te voelen. Ik sta nergens van te kijken, dit kan helpen om je snel op je gemak te voelen. Je voelt je gesteund en geholpen en dat is precies wat je nu, in deze periode, nodig hebt. Samen gaan we dit traject aan. Als je op mijn profiel klikt kun je wat meer lezen over mijn werkwijze. "

psycholoog Helma Keijzers in
100% online behandeling

Helma Keijzers

"Wil je onder andere in het weekend ONLINE behandelsessies om je psychische klachten aan te pakken? Dat kan! Graag onderzoek ik samen met jou of ik de kennis en kunde in huis heb die jou momenteel kan helpen om je leven weer in de juiste richting te sturen."

psycholoog Sibel Altan in
100% online behandeling

Sibel Altan

"Merk je dat je (soms) vastloopt? Samen kunnen we onderzoeken welke stappen jou verder kunnen helpen, om zo je doelen te verwezenlijken en jouw klachten te verlichten."

psycholoog Anna van de Graaf in
100% online behandeling

Anna van de Graaf

"Welkom, laten we aan het werk gaan want: "In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years." — Abraham Lincoln"

psycholoog Alexandra de Raaij in
100% online behandeling

Alexandra de Raaij

"Samen met jou zoek ik graag naar de beste manier om je (weer) vooruit te helpen. "

psycholoog Judit Koltai in
100% online behandeling

Judit Koltai

"Een behandeling aangaan bij een psycholoog is spannend. Spannend, want het betekent dat je de confrontatie aangaat met jezelf, stilstaat bij je pijnpunten en dat je meer inzichten krijgt in je gedrag. Het vraagt moed om dit te doen! Ik zie het als mijn taak jou te begeleiden naar herstel en de pijnpunten om te zetten in positieve energie. "

psycholoog Petra Smits in
100% online behandeling

Petra Smits

"Lukt het even niet meer alleen en ben je op zoek naar een psycholoog die naast je gaat staan en met je meekijkt? Heb je behoefte aan professionele hulp van iemand die met je meedenkt en concrete, praktisch toepasbare tools aanreikt? Welkom!"

Liever een psycholoog in de buurt?

Liever op bezoek bij een psycholoog bij je in de buurt?

vul je postcode in

Praat nog vandaag met een psycholoog in Hoorn

Ben je op zoek naar een psycholoog in Hoorn?

Bij Caredate praat je direct met een psycholoog.

Wij bieden gesprekken met psychologen aan zonder wachttijd. Ook worden alle gesprekken volledig vergoed door je zorgverzekering.

Krijg je steeds vaker van je omgeving te horen dat je prikkelbaar reageert? Voelt het alsof je de dag begint met een halfvolle tank zonder dat het nog lukt om goed op te laden? Een gevoel onder woorden brengen is lastig, weinig van ons doen dit zonder enige moeite. Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt of dat je jezelf langzaam kwijtraakt, kun je met iemand gaan praten.

Het uitspreken van negatieve gedachten naar vrienden of familie kan belemmerd worden door een gevoel van schaamte. Als je vastloopt en er zelf even niet meer uitkomt, is het praten met een onbekend gezicht soms makkelijker. Een psycholoog van Caredate biedt daarin uitkomst, je praat met een professional die nergens raar van staat te kijken.

De psychologen van Caredate staan voor je klaar om je te ondersteunen. Omdat onze psychologen ook buiten reguliere kantoortijden werken, bieden we uitkomst bij een volle agenda.

Op zoek naar een psycholoog uit Hoorn?

Het hoeft niet zo te zijn dat je eerst met je gevoel in de knoop moet zitten om met een psycholoog of psychotherapeut te praten. Als je een dierbare hebt verloren en je in een rouwproces bevindt, kan het praten met een psycholoog heel fijn zijn. Een persoonlijkheidsstoornis wordt over het algemeen behandeld door een klinisch psycholoog of psychotherapeut.

In Hoorn is er genoeg keuze als je op zoek bent naar een gesprek met een psycholoog. Als je op korte termijn op zoek bent naar psychische hulp of coaching, biedt een online psycholoog een uitkomst voor jou. De reguliere wachtlijsten van GZ en klinisch psychologen in Hoorn zijn lang. Je intakegesprek met de psycholoog van Caredate, vindt hooguit een week nadat je de afspraak ingepland hebt plaats.

Psychologenpraktijken in Hoorn

Het is belangrijk om te weten wat je aan jezelf hebt. Dit geldt niet alleen voor ontspannen momenten, maar ook op momenten dat de druk hoger ligt. Merkt je omgeving op dat je er met je gedachten niet bij bent of kom je steeds moeilijker in slaap? De psychologenpraktijken zijn momenteel overvol, er is veel vraag naar psychische hulp.

Naast verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen kun je ook in Hoorn terecht voor mildere verschijnselen zoals een laag zelfbeeld en dwanggedachten. Het huis meerdere keren per dag schoonmaken is hygiënisch, maar vermoeiend en onnodig. Gun jezelf wat rust en ga het gesprek aan tijdens het online intakegesprek met de psycholoog.

Tijdens het intakegesprek bespreek je de klachten en is de psycholoog transparant in wat je van de sessies kunt verwachten. Neem de regie in je leven terug en laat je niet meer beïnvloeden door gevoelens van minderwaardigheid, angst of vermoeidheid.

Psychologen in Hoorn

Wanneer je op zoek bent naar een psycholoog in de buurt van  Hoorn, lijkt dit een gemakkelijke klus. Niets is minder waar, de wachtlijsten zijn vaak lang of als je een psycholoog hebt gevonden voel je totaal geen klik. Soms kan er zelfs sprake zijn van een ‘aanmeld wachttijd’, dat lees je inderdaad goed. Dit houdt in dat je zelfs een wachttijd hebt om je überhaupt aan te melden om op de wachtlijst te mogen staan.

De wachttijd voor therapie bij Caredate bedraagt hooguit 7 dagen, terwijl dit via de reguliere wachtlijst in Hoorn kan oplopen tot 10 weken. Net nu je de stap hebt gezet om hulp te zoeken kan deze tegenslag net zwaar genoeg wegen om je te bedenken. De psychologen van Caredate zijn een stok achter de deur waardoor je zeker weet dat je de hulp krijgt die je verdient.

Therapie in Hoorn

Veel van ons leren al op jonge leeftijd hoe we ons moeten gedragen. De gedragsregels gaan niet alleen over tafelmanieren, maar ook hoe je je zelfstandig redt wanneer je ouder wordt. Net zoals dat bij dieren werkt, laten mensen liever niet zien dat ze dat ze pijn hebben of dat ze zich niet lekker voelen.

Je aanpassen zodat je goed in de groep blijft liggen, is een overlevingsmechanisme. Het is dus niet verwonderlijk dat er veelal wordt doorgelopen met psychische klachten. Toch kun je jezelf hiermee dieper in de nesten werken want je gedachten kunnen een aardig loopje met je nemen.

Erkennen dat je hulp nodig hebt is absoluut geen teken van zwakte. Vasthouden aan controle maakt hulp vragen onmogelijk. Leer met de online therapiesessies in Hoorn hoe je zonder krampachtig vasthouden, de regie over je leven terugneemt.

EMDR in Hoorn

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, wordt toegepast bij traumaverwerking. Diep weggestopte herinneringen worden opgehaald en op de juiste manier verwerkt. EMDR laat de herinnering aan de nare gebeurtenis niet verdwijnen maar deze zullen minder zwaar beladen worden.

Dit gebeurt ongeveer op dezelfde manier als hoe je herinneringen in je slaap verwerkt. Je ogen bewegen snel van rechts naar links, tijdens dit proces krijgen de gebeurtenissen van de dag een plekje. EMDR kan uitkomst bieden bij slapeloosheid, ontstaan door ptss-achtige klachten. Ondanks dat deze techniek als erg intens kan worden ervaren, wordt EMDR ook veilig toegepast op kinderen.

EMDR therapie is ideaal om in je eigen veilige omgeving te ondergaan. Stel dat je nare herinneringen terughaalt en heel Hoorn door moet reizen om thuis te komen. Je zal dan net zien dat je ook nog een bekende tegenkomt, terwijl je graag naar huis wilt.

Pas nadat je thuis bent gekomen kun je ontspannen en het ophalen van alle herinneringen loslaten. Het volgen van EMDR therapie vanuit je vertrouwde woonomgeving kan zorgen voor meer rust.

Cognitieve gedragstherapie CGT in Hoorn

Voelt de plek waar je in je kracht moet staan juist onzeker of maken herinneringen of gedachten je soms zelfs angstig? Onze hersenen gebruiken eerdere ervaringen om ons te beschermen tegen een afgang of een onveilige situatie, terwijl dit het tegenovergestelde effect kan hebben. CGT leert je om je hersenen als het ware nieuwe inzichten te geven.

Je leert situaties opnieuw inschatten waardoor er minder sprake is van angstige- of neerslachtige gevoelens. Je leert bij cognitieve gedragstherapie om overheersende gevoelens te relativeren en deze de baas te worden.

Je reageert niet meer uit onzekerheid of angst, je voelt je zelfverzekerd en je loopt weer zelfverzekerd over straat. Je straalt dit ook uit, je energie vertelt dat je zeker bent van jezelf waardoor mensen je anders benaderen.