Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Nijmegen |  Emiel Boogerd

Emiel Boogerd

Kennis maken?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Mijn naam is Emiel Boogerd, ik ben psycholoog in Nijmegen. In mijn praktijk kun je met diverse klachten terecht, waaronder stress, somberheid, angsten, burn-out klachten, assertiviteitsvragen en zingevingsvragen. Ik vind het van belang om jou goed te leren kennen. Uiteraard richt ik me op je klacht, maar uiteindelijk ben jij meer dan alleen je klacht. Ik heb ervaren dat de oplossing vaak in jezelf zit en daarom is het ontzettend belangrijk dat ik jou als uitgangspunt neem. Je gedragspatronen en gedachten zijn gevormd door alles wat je hebt meegemaakt en soms zelfs door dat wat je ouders hebben meegemaakt. Ik vind het daarom van belang om op sommige momenten terug te kijken op je leven tot nu toe. Dit kan helpen om huidige klachten te duiden. Ook geeft het vaak aanknopingspunten voor het verlichten van klachten. Ik heb veel ervaring met behandelen van studenten. Met studie-gerelateerde vragen, studie-burnout of stress kun je dus ook bij mij terecht.

Kennis maken met Emiel?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Je kunt bij mij overdag en in de avond terecht. Ik ben beschikbaar op maandagochtend en vrijdagochtend en donderdagavond in mijn praktijkruimte in Nijmegen. De praktijkruimte bevindt zich in een mooi historisch pand aan de Fransestraat (nummer 29) in Nijmegen. Mocht je interesse hebben in online behandeling, dan kun je daarnaast ook op andere momenten overdag bij mij terecht. Door beeldbellen kan ik mij nog beter op jouw agenda afstemmen.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van je polis. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Regel je het liever zelf, zonder verwijsbrief van de huisarts en zonder ‘in het systeem’ terecht te komen? Dan kan je de sessies ook zelf betalen. Programma’s voor burn-out en relatietherapie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Het tarief voor een onvergoede sessie van 60 minuten is € 95,- . Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 120,-. Kijk voor meer informatie bij vergoeding en tarief.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik heb in de afgelopen jaren in mijn praktijk kinderen, jongeren en volwassenen geholpen met een grote varieteit aan vragen. Die vragen hadden onder andere betrekking op somberheid, angsten, rouw, burn-out, eetproblemen, assertiviteitsproblemen en zingevingsvragen (wie ben ik vandaag, waarom ben ik zo geworden en wie wil ik morgen zijn?). Ik ben opgeleid binnen de medische psychologie. Ik ben dus gespecialiseerd in het verband tussen lichamelijke klachten en mentale problemen. In mijn behandeling besteed ik aandacht aan jou en wat je ertoe brengt om de dappere stap te nemen om een psycholoog te raadplegen en wat je graag anders wil in je leven. Daarnaast ben ik benieuwd hoe jij bent opgegroeid en hoe je nu binnen jouw gezin en/of omgeving functioneert. We weten immers dat al je huidige gedrag samenhangt met hoe je je hebt ontwikkeld in de jaren hiervoor. Soms is het zinvol om daar wat uitgebreider bij stil te staan. In andere gevallen richten we ons op het 'hier en nu'. Alles is afhankelijk van jouw doel. In mijn behandelingen maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte technieken, systeemtherapie, schematherapie en EMDR. Ik laat mij liever niet beperken door een techniek, maar probeer ze zoveel mogelijk te combineren.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: minder dan 1 week
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: minder dan 1 week