Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Utrecht | Annelies van Drenth

Annelies van Drenth

Kennis maken met Annelies?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Welkom op mijn persoonlijke pagina! Ik ben Annelies van Drenth en ik help je graag verder. Na je aanmelding doe ik mijn best om binnen 24 uur per email contact met je op te nemen voor het maken van een telefonisch kennismakingsgesprek. Als je je aanmeldt in het weekeind, neem ik op maandag contact op. Ik zal je dan een aantal vragen stellen om je hulpvraag helder te krijgen en samen te bepalen of ik je kan helpen. Als je al een verwijsbrief hebt of als je de sessies zelf wilt betalen kunnen we meestal direct een eerste afspraak inplannen.

Kennis maken met Annelies?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Ik woon op de Utrechtse Heuvelrug in een bosrijke omgeving en als dat je aanspreekt neem ik je graag mee op een wandelsessie in Doorn (Kaapse bossen) of Bunnik (landgoed Amelisweerd). In de herfst en wintermaanden kunnen we op maandagavond en dinsdagavond afspreken in een gespreksruimte bij Instituut Sansoma in Doorn. Als een face to face afspraak niet mogelijk is bijvoorbeeld omdat je te ver weg woont of in het buitenland verblijft, is online therapie ook mogelijk. Ik ben beschikbaar voor afspraken van maandag tot en met woensdag tussen 13h00 en 20.00 uur. In overleg zijn afspraken op andere dagen soms mogelijk. In overleg zijn huisbezoeken mogelijk, mits in de regio van Doorn (Driebergen, Zeist, Langbroek en Cothen, ).


Vergoeding & tarieven

Wij hebben contracten met de belangrijkste zorgverzekeraars. Als je een geldige verwijsbrief hebt, word je behandeling volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Alleen niet met Menzis en een aantal kleine verzekeraars. Bij hen krijg je de behandeling wel grotendeels vergoed.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 75,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 75,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, met als afstudeerrichting Klinische- en Gezondheidspsychologie. In het begin heb ik veel ervaring opgedaan met angst- en stemmingsproblematiek, met name depressie en bipolaire stoornis. Daarnaast ontwikkelde ik een sterke interesse voor de forensische psychiatrie. Ik heb 1 jaar stage gelopen in een TBS kliniek in Utrecht en 2 jaar lang psychologisch onderzoek verricht bij verdachten van ernstige misdrijven, om de rechtbank te adviseren. In deze periode heb ik mijn Basisaantekening Psychodiagnostiek behaald. Naast mijn studie heb ik mij ook verdiept in theologie, godsdienstpsychologie en filosofie. Sinds begin 2015 werk ik voor Altrecht, een specialistische GGZ organisatie in de regio Utrecht. Ik heb als casemanager/psycholoog ervaring met het begeleiden en behandelen van een cliëntenpopulatie met diverse psychische klachten. Daarnaast werk ik als groepsbegeleider op verschillende gesloten en open afdelingen zoals de Forensisch Psychiatrische Afdeling Utrecht, binnen de verslavingszorg en de acute psychiatrie. Ook ben ik als groepsbegeleider actief geweest binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg en jeugdzorginstellingen. Ik maak gebruik van technieken en oefeningen uit o.a. de motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, acceptatie- en commitmenttherapie, positieve psychologie en mindfullness. I also offer treatment in English and speak the language fluently.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 1 week
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 1 week