Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Anique Hoekstra

Anique Hoekstra

Kennis maken met Anique?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Sorry i.v.m. de zomervakantie kan ik nieuwe intakes pas plannen vanaf eind augustus/september... Hartelijk welkom! Wanneer jij de dappere zet hebt gezet om aan te kloppen voor hulp, zal ik zo snel mogelijk telefonisch contact met je opnemen. In dit geheel vrijblijvende telefoongesprek kun je aangeven waarvoor je hulp vraagt en bespreken we of ik daarvoor de juiste persoon ben. Als dit het geval is, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, gaan we dieper in op je hulpvraag en wat er speelt in je leven. Aan het eind van het gesprek zal ik met je bespreken welke mogelijkheden er zijn om jouw doel te bereiken en kun je nagaan of dat bij je past. Al vrij snel zul je merken of je een zogenaamde klik voelt, dus of je je op je gemak voelt en begrepen voelt. Dit vind ik heel belangrijk, het is de basis om de 'therapiereis' aan te gaan. Gedurende vervolggesprekken zullen we samen kijken naar wat jij nodig hebt om bagage die je al met je meedraagt een plekje te geven, hoe je om kunt gaan met alle (nieuwe) beren op de weg en welke richting je eigenlijk op wilt. Door je deze handvatten eigen te maken, zul je niet alleen nu, maar ook bij toekomstige stormen in je leven, kunnen dansen in de regen.

Kennis maken met Anique?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk, Stationsplein 1 in Sittard. Dit is recht tegenover het station en dus gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De auto parkeren lukt soms in de straat zelf (betaald parkeren), maar kan altijd op de parkeerplaats van de Albert Heijn (1,5 uur gratis als klant), wat ongeveer 3 minuten lopen is. Eventueel kunnen sessies online plaatsvinden. Normaal gesproken werk ik op dinsdag (van 9:00 tot 16:30), woensdag (van 09:00 tot 16:30), donderdag (van 09:00 tot 16:30) en vrijdag (van 09:00 tot 16:30u). Mocht dit heel lastig voor je zijn, dan kan ik uitwijken naar de zaterdagochtend (van 9:30 tot 12:00).


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 100,- .


Mijn ervaring en specialisatie

Na het afronden van mijn studie heb ik veel gereisd en vrijwilligerswerk gedaan. Door deze 'gekke kronkelweg' die ik levenservaring noem, is mijn houding naar anderen toe heel open en niet-veroordelend geworden. Ik vind dan ook eigenlijk niets van wat je vertelt 'gek'. Daarnaast heb ik als aanvulling op de meest gebruikte therapievorm Cognitieve Gedragstherapie die vooral tijdens mijn studie aan bod gekomen was, me verdiept in bijvoorbeeld Acceptance and Commitment Therapie en Oplossingsgerichte Therapie en pas ik technieken toe zoals EMDR en hypnose. Hoewel ik me uiteraard houd aan het doel wat we samen afspreken, kijk ik vaak per sessie wat er naar voren komt, wat op dat moment passend is en waar je behoefte aan hebt. Op die manier probeer ik altijd zo goed mogelijk bij jou op dat moment aan te sluiten. Ik denk dat dit ook de kracht is van de sessies die ik met cliënten doe. Mijn doel is op een zo laagdrempelig mogelijke manier jou iets aanreiken waar jij iets mee kunt, zodat jij je weg weer kunt vervolgen. Ik specialiseer me in problematiek die mensen ervaren die iemand met narcistische trekken in hun nabije omgeving hebben. Ben jij zo iemand dan heb je waarschijnlijk al vele traumatische ervaringen moeten doorstaan en ben je misschien door deze ervaringen en de druk vanuit de ander heel erg gaan twijfelen over jezelf. Ik help je om weer in je kracht te komen, je laten ervaren dat je OK bent en je ervaringen te verwerken.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: meer dan 4 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 3 weken