Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Brigitte van Birgelen

Brigitte van Birgelen

Kennis maken met Brigitte?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Veel mensen hebben het wel eens, een periode in je leven dat je vastloopt en het zo moeilijk hebt, dat je er niet alleen uit komt. Vrienden en familie kunnen vaak wel een luisterend oor bieden en je tips geven. Maar als dat niet helpt om er van af te komen, dan wordt het tijd om écht aan de slag te gaan met jezelf. Dan is therapie een mogelijkheid. Tijdens de therapie onderzoeken wij samen welke patronen je hebt ontwikkeld en hoe ze je belemmeren in het leven. We kijken ook naar je kracht en je kwaliteiten, want die kun je gebruiken om negatieve patronen te doorbreken en gezondere manieren te vinden om met situaties om te gaan. Meestal kijken we daarbij verder en breder dan de directe aanleiding of klacht waarmee je bij mij komt. Als je helemaal scherp hebt waarom je 'doet wat je doet', dan is de stap naar het 'beter doen' meestal gemakkelijk. De kans is dan groot dat je een volgende keer gemakkelijker een uitweg vindt als je vastloopt. Wat ik vaak van cliënten terug hoor, is dat ik rustig ben en met oprechte aandacht luister. Ik zorg voor een ontspannen sfeer, zodat je het aandurft om je innerlijke pijn te laten zien en je te laten helpen. In mijn praktijk wordt soms gehuild, maar in dezelfde sessie vaak ook gelachen. Altijd zetten we stappen vooruit!

Kennis maken met Brigitte?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Je bent op woensdag en vrijdag van harte welkom in mijn praktijk in Utrecht, nabij het Griftpark, of voor een online afspraak.


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 100,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 150,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik ben in 1966 geboren in een dorp in Limburg. Na de middelbare school ben ik in Utrecht psychologie gaan studeren omdat ik graag iets voor een ander wil betekenen. In 2006 ben ik 'voor mezelf' begonnen omdat ik graag op mijn eigen manier werk. Ik heb aanvullende opleidingen gevolgd tot psychodrama-therapeut en mij geschoold op het vlak van CGT (cognitieve gedragstherapie), ACT (acceptance & commitment therapie), EFT (emotional focused relatie therapie), EMDR (traumatherapie) en Schematherapie (therapie bij persoonlijkheidsproblematiek). In mijn therapie gebruik ik een combinatie van technieken, afhankelijk van wat het best aansluit bij wie jij bent en wat je nodig hebt. Ik lever dus altijd maatwerk. Waar ik je concreet mee kan helpen is: relatietherapie, traumatherapie en klachten op het vlak van depressie, stress en angst. Omdat ik ook als Arbeids- en Organisatiepsycholoog werk snap ik extra goed hoe lastig het kan zijn om je op je werk staande te houden als je moe, somber, bang, gekwetst of onbegrepen voelt.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Brigitte