Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Brigitte van Birgelen

Brigitte van Birgelen

Kennis maken met Brigitte?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Veel mensen hebben het wel eens, een periode in je leven dat je vastloopt en het zo moeilijk hebt, dat je er niet alleen uit komt. Vrienden en familie kunnen vaak wel een luisterend oor bieden en je tips geven. Maar als dat niet helpt om er van af te komen, dan wordt het tijd om écht aan de slag te gaan met jezelf. Dan is therapie een mogelijkheid. Tijdens de therapie onderzoeken wij samen welke patronen je hebt ontwikkeld en hoe ze je belemmeren in het leven. We kijken ook naar je kracht en je kwaliteiten, want die kun je gebruiken om negatieve patronen te doorbreken en gezondere manieren te vinden om met situaties om te gaan. Meestal kijken we daarbij verder en breder dan de directe aanleiding of klacht waarmee je bij mij komt. Als je helemaal scherp hebt waarom je 'doet wat je doet', dan is de stap naar het 'beter doen' meestal gemakkelijk. De kans is dan groot dat je een volgende keer niet meer in de problemen raakt. Wat ik vaak van cliënten terug hoor, is dat ik rustig ben en met oprechte aandacht luister. Ik zorg voor een ontspannen sfeer, zodat je het aandurft om je innerlijke pijn te laten zien en je te laten helpen. In mijn praktijk wordt soms gehuild, maar in dezelfde sessie vaak ook gelachen. Altijd zetten we stappen vooruit!

Kennis maken met Brigitte?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Je bent alle dagen van de week van harte welkom in mijn praktijk in Utrecht, nabij het Griftpark, of voor een online afspraak, ook buiten kantoortijden.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Niet alle programma’s worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld relatietherapie, rouwverwerking en burn-out (soms wel uit de aanvullende verzekering).

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 100,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik ben in 1966 geboren in een dorp in Limburg. Na de middelbare school ben ik in Utrecht psychologie gaan studeren omdat ik graag iets voor een ander wil betekenen. Na mijn afstuderen heb ik voor verschillende bureaus gewerkt. In 2006 ben ik 'voor mezelf' begonnen omdat ik graag op mijn eigen manier werk. Ik heb aanvullende opleidingen gevolgd tot psychodrama-therapeut en mij geschoold op het vlak van relatietherapie en EFT (emotional focused therapie) en EMDR (traumatherapie). In mijn therapie gebruik ik een combinatie van technieken uit de psychologie en andere therapeutische richtingen, afhankelijk van wat het best aansluit bij wie jij bent en wat je nodig hebt. Ik lever dus altijd maatwerk. Waar ik je concreet mee kan helpen is: relatietherapie, traumatherapie en klachten op het vlak van depressie, stress en angst. Ik heb specifiek scholing gevolgd en veel ervaring opgedaan met mensen die worstelen met de verwerking van seksueel misbruik. Ook mensen die kampen met problematiek rond hoogbegaafdheid kan ik goed helpen.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 1 week
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 1 week