Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Carlinde Schoonen

Carlinde Schoonen

Kennis maken met Carlinde?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Ook 's avonds en in het weekend

Wat ik je toewens is, dat je (weer) ontdekt hoe jij op jouw eigen wijze het beste met moeilijkheden kunt omgaan, zodat je daar later geen hulp meer bij nodig hebt. Daar kun je op vertrouwen en in de therapie zul je zien hoe je deze mogelijkheden kunt gebruiken. Iedereen heeft zijn unieke kwaliteiten om problemen op te lossen, jij ook!

Kennis maken met Carlinde?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Ook 's avonds en in het weekend

Wanneer en waar

Je bent als cliënt in en om Enschede van harte welkom! Voor een deel heb ik een behandelruimte in Enschede beschikbaar. Daar werk ik in een pand met een gezellige wachtruimte, waar diverse therapieën worden gegeven. Er is genoeg parkeergelegenheid. Daarnaast kunnen we op een andere plaats afspreken. Vind je het prettig(er) om online therapie te krijgen, dan is dat mogelijk, ook in combinatie met face-to-face gesprekken. Wanneer je je contactgegevens hebt gestuurd lukt het me meestal om tijdens werkdagen binnen 24 uur contact met je op te nemen.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 115,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Op wat latere leeftijd ben ik Psychologie gaan studeren aan de Universiteit Twente in de richting die bij me past: Positieve Psychologie en Technologie. Positieve Psychologie kijkt veel meer naar mogelijkheden dan naar beperkingen van mensen. Na mijn studie heb ik gewerkt als onderzoeker aan de Universiteit Twente en heb ik diverse cursussen op het gebied van psychotherapie en lichaamsbewustzijn gevolgd. Onder andere Cognitieve Gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie en Adem en Ontspanningstherapie (Van Dixhoorn). Elementen uit een cursus Aandacht training (mindfulness) maken deel uit van mijn leven en integreer ik in onze gesprekken. In 2020 studeer ik af als Klassiek Homeopaat waarmee ik ook behandel. Deze achtergrond geeft een holistische dimensie aan mijn kijk op mensen en hun problemen. Naast het werken met het ‘denken’, de cognitie, vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan het leren opmerken van lichaamssignalen. Ik behandel diverse problemen, zoals angst, somberheid en depressie, onverklaarbare lichamelijke klachten, burn-out, moeite met assertiviteit, onzekerheid, faalangst, sociale angst, omgaan met HSP en problemen die met je werk te maken hebben. Door mijn levenservaring kan ik me goed inleven in jouw problemen en door moeilijkheden die ik zelf heb overwonnen kan ik je stimuleren stappen te zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Door jouw actieve rol in de therapie zul je jezelf op een bewuste manier gaan onderzoeken en gaan oefenen met nieuwe vaardigheden. Dat levert vaak veel interessante inzichten over jezelf en het ontstaan van je klachten op. Je zult ontdekken dat jijzelf zorgt voor je herstel! En dat geeft je een vrij en onafhankelijk gevoel.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Carlinde