Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Danielle Voskamp

Danielle Voskamp

Kennis maken met Danielle?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Ik biedt laagdrempelige en persoonlijke psychologische hulpverlening aan volwassenen. Behandelingen zijn kortdurend en erop gericht om klachten beter te begrijpen, inzicht krijgen in onderliggende patronen en overtuigingen. Dit zal leiden tot veranderingen in het denken en doen, wat zorgt voor een afname van klachten waardoor je weer beter kunt functioneren.

Kennis maken met Danielle?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Ik werk momenteel alleen op vrijdagen in mijn praktijkruimte gelegen in het Westland. Vanaf januari 2025 zullen mijn werkdagen dinsdag t/m vrijdag zijn. Online is ook mogelijk indien gewenst.


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 110,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 125,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik heb veel ervaring en ben gespecialiseerd in het werken met somberheidsklachten, angst en traumaklachten. Angstklachten zijn klachten waarbij angstgevoelens en begeleidende lichamelijke klachten een rol spelen. Ze zijn vaak gerelateerd aan (dreigende) problemen of zorgen op belangrijke levensgebieden (gezin, relatie, werk, sociale contacten, gezondheid), maar kunnen ook spontaan ontstaan. Angstklachten kunnen hinderlijk zijn, zorgen geven (bijvoorbeeld over de lichamelijke gezondheid) en gepaard gaan met sociaal disfunctioneren en overmatige medische consumptie. Het hebben van angstklachten maakt het risico op het krijgen van een angststoornis aanzienlijk groter. Angstklachten gaan vaak samen met depressieve klachten, somatisatie- en spanningsklachten. Angststoornissen staan in de top 10 van ziekten met de grootste ziektelast. Mensen met een angststoornis ervaren hun gezondheid als minder goed, hebben over het algemeen meer moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en een slechtere kwaliteit van leven vergeleken met de algehele bevolking. Angstklachten beslaan een groot spectrum. Zo kun je angst hebben in sociale situaties, buitensporige, aanhoudende angst of bezorgdheid over een verscheidenheid aan dagelijkse onderwerpen die gepaard gaat met symptomen als piekeren, rusteloosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een fobie (bijv. voor honden of een specifieke situatie) of dwanggedachten. Trauma kan ontstaan door blootstelling aan een feitelijke of dreigende dood, ernstige verwonding of (seksueel) geweld. Het kan gaan om het zelf ondergaan van een dergelijke gebeurtenis, maar ook om het persoonlijk getuige zijn geweest van een gebeurtenis die anderen overkwam. Of om het vernemen dat een naaste een gebeurtenis met een gewelddadig karakter of een ongeval is overkomen. Trauma leidt vaak tot veel problemen in het dagelijks leven zoals slaapproblemen, nachtmerries, vermijding en somberheidsklachten. Afhankelijk van de klachten zijn er verschillende vormen van therapie die kunnen worden aangeboden, welke allemaal in wetenschappelijk onderzoek effectief zijn gebleken. Ik werd met Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Schematherapie en Acceptance and Commitment Therapie (ACT).


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 4 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: meer dan 4 weken