Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Esther van Dam

Esther van Dam

Kennis maken met Esther?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Als je overweegt een afspraak te maken kun je vrijblijvend contact met me opnemen. Ik bel je zo spoedig mogelijk om een belafspraak te maken voor de telefonische kennismaking. Je kunt tijdens de belafspraak een indruk van mij krijgen, je hulpvraag voorleggen en vragen stellen. Je kunt dan, of op een later moment besluiten of je daadwerkelijk een afspraak wil maken. Je kunt terecht met alle voorkomende klachten. Ik heb de meeste ervaring opgedaan met depressie, PTSS en angsten. Dit neemt niet weg dat je je ook met andere klachten aan kunt melden. Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we inventariseren of ik je kan helpen.

Kennis maken met Esther?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Mijn praktijk bevindt zich in Valburg (in de regio Arnhem-Nijmegen-Elst) . Er is voldoende parkeergelegenheid. Als je een afspraak hebt kun je in de wachtkamer plaatsnemen. De dag en tijd spreken we in onderling overleg af. Er kunnen 4 dagen in de week afspraken ingepland worden op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00. Het is tevens mogelijk afspraken via beeldbellen in te plannen.


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 89,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 109,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik vind het mooi om te zien hoe mensen zich los kunnen weken van dat wat hun in de weg zit. Ik krijg meer en meer respect voor de flexibiliteit en veerkracht van mensen. Ik denk overigens niet dat alles maakbaar is, maar streef naar het ondersteunen van “het optimaliseren van de mogelijkheden die er zijn.” Ik heb ervaring opgedaan binnen de specialistische- en basiszorg en ervaring in het mensen te mogen bijstaan bij het zelfherstel. Ik vind het fijn om via Caredate reguliere psychologische zorg te kunnen aanbieden vanuit mijn eigen praktijk. Mijn werkwijze zou ik omschrijven als cliënt- en doelgericht. Binnen de sessies is er ruimte voor de lach zonder dat de moeilijke onderwerpen “weggelachen” worden. Humor kan alles even in een ander perspectief zetten waardoor het beter te accepteren of te hanteren wordt. Ik werk emotie gericht en heb ervaring met Emotion Focused Therapy for individuals (EFT-i), psychotherapie en cliëntgerichte therapie. Tevens heb ik een opleiding tot EMDR therapeut gedaan. Daarnaast ben in het bezit van een diploma medische basiskennis. Dit kan aanvullend zijn als je klachten hebt op het snijvlak van het medische en psychische problematiek. Ik denk dan bijvoorbeeld aan somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK), psychische problemen door lichamelijke ziekten als kanker, hersenaandoeningen, beperkingen door rugklachten , een hersenbloeding of andere lichamelijke klachten.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 3 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: geen wachttijd