Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Iris Wieffer

Iris Wieffer

Kennis maken met Iris?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

In de eerste sessie maken we samen een behandelplan met gerichte doelen die je zou willen bereiken en de daarbij benodigde stappen. Vervolgens gaan we klachtgericht te werk door te kijken naar concrete oplossingen voor jouw specifieke klacht. We leren nieuwe copingsmechanismen en kijken hoe jouw omgeving jou hierbij verder zou kunnen helpen. Als we grip en invloed krijgen op het probleem onderzoeken we samen de onderliggende patronen en conflicten die de klachten mogelijk kunnen veroorzaken. We kijken naar hoe jij jezelf, anderen en de wereld waarneemt en naar hoe anderen jou beleven. Met behulp van een tijdslijn -van geboorte tot nu- brengen we de onderliggende dynamiek in kaart. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je in oude patronen vastzit die zich steeds op verschillende manieren lijken te herhalen. We leren begrijpen waarom die zich steeds herhalen en welke hindernissen er nog in de weg staan om dit ook werkelijk te kunnen veranderen. Dit verlaagt de kans dat de klachten in de toekomst terug kunnen komen.

Kennis maken met Iris?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

De therapie vindt plaats in mijn praktijk aan de Nieuwe Herengracht 149C in het centrum van Amsterdam.


Vergoeding & tarieven

Wij hebben contracten met de belangrijkste zorgverzekeraars. Als je een geldige verwijsbrief hebt, word je behandeling volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Alleen niet met Menzis en een aantal kleine verzekeraars. Bij hen krijg je de behandeling wel grotendeels vergoed.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 120,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik heb de afgelopen 9 jaar bij verschillende psychotherapie praktijken veel ervaring opgedaan met individuele- en groepstherapie bij mensen met o.a. depressie, angst, rouw, paniek, psychosomatische klachten, trauma, identiteitsproblemen, levensfase problematiek, seksuele problemen, werk gerelateerde problemen, relatieproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. In mijn praktijk bied ik aan (jong)volwassenen en ouderen kortdurende klachtgerichte behandelingen en langdurige psychodynamische behandelingen. Momenteel volg ik een vierjarige postacademische opleiding tot psychotherapeut.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Iris