Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Lorenza van den Berg

Lorenza van den Berg

Kennis maken met Lorenza?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Je hebt de eerste stap gezet naar psychologische hulp. Lees gerust mijn profiel door en als het je fijn lijkt om met mij kennis te maken dan kan je je onderin vrijblijvend aanmelden. Ik zal binnen 24 uur contact met je opnemen zodat wij een eerste kennismakingsgesprek kunnen inplannen.

Kennis maken met Lorenza?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Onze afspraken zullen plaatsvinden op mijn locatie in Amsterdam Zuid. Als je het fijn vindt dan kunnen wij onze face-to-face sessies afwisselen met telefonische sessies of sessies via beeldbellen. Graag ontvang ik je op dinsdag, woensdag of donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Niet alle programma’s worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld relatietherapie, rouwverwerking en burn-out (soms wel uit de aanvullende verzekering).

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .


Mijn ervaring en specialisatie

Tijdens mijn therapiesessies bied ik met mijn rustige karakter graag een objectief luisterend oor. Anderzijds hanteer ik een oplossingsgerichte en actieve aanpak door gerichte en uitdagende vragen te stellen, zodat wij samen gedachten kunnen omvormen in meer helpende- en geruststellende gedachten. Ook zal ik door inzet van cognitieve gedragstherapie je begeleiden bij het positiever of realistischer evalueren van eigen gedragingen en omstandigheden. Daarnaast stimuleer ik je om meer stil te staan bij tevredenheid, waardering, en positieve aspecten van het leven. Wil je meer inzicht krijgen in waar je klachten vandaan komen? Wil je leren omgaan met angst, onzekerheid, of een negatief zelfbeeld? Voel je je somber? Of heb je moeite met het toepassen van assertieve vaardigheden? Voor deze klachten pas ik methoden en technieken toe die bij mijn cliënten effectief zijn gebleken en ook wetenschappelijk bewezen effectief zijn. Wanneer je psychologische hulp zoekt voor het verwerken van een traumatische ervaring dan kan ik je helpen met behulp van o.a. EMDR-therapie. Samen zullen wij stilstaan bij het uiten van gevoelens en het onder woorden brengen van gedachten die je mogelijk normaal gesproken voor jezelf houdt of uit de weg gaat. Ik creëer dan ook graag een veilige ruimte waarin deze gevoelens en gedachten gedeeld kunnen worden.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: geen wachttijd
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: geen wachttijd