Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Lorenza van den Berg

Lorenza van den Berg

Kennis maken met Lorenza?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Je hebt de eerste stap gezet naar psychologische hulp. Lees gerust mijn profiel door en als het je fijn lijkt om met mij kennis te maken dan kan je je onderin vrijblijvend aanmelden. Ik zal binnen 24 uur contact met je opnemen zodat wij een eerste kennismakingsgesprek kunnen inplannen.

Kennis maken met Lorenza?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Op woensdag en donderdag werk ik aan de Brouwersgracht in Amsterdam en zijn sessies zowel face to face als online via beeldbellen mogelijk van 8:45 tot 14:30.


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 95,- .


Mijn ervaring en specialisatie

Tijdens mijn therapiesessies bied ik met mijn rustige karakter een luisterend oor en hanteer ik een oplossingsgerichte en actieve aanpak door gerichte vragen te stellen. Door inzet van Cognitieve gedragstherapie zal ik je begeleiden bij het omvormen van gedachten in meer helpende gedachten en bij het positiever of realistischer evalueren van eigen gedragingen en omstandigheden. Ik hecht waarde aan een persoonlijke benadering, waarbij ik enerzijds aandacht besteed aan onderliggende problematiek en anderzijds de focus leg op aanwezige kwaliteiten en krachten, zodat wij samen kunnen werken naar een gewenst doel. Daarnaast stimuleer ik je om meer stil te staan bij tevredenheid, waardering, en positieve aspecten van het leven. Voor klachten die samenhangen met angst, somberheid, negatief zelfbeeld, paniek, en piekeren pas ik methoden en technieken toe die bij mijn cliënten effectief zijn gebleken en ook wetenschappelijk bewezen effectief zijn. Klachten die samenhangen met een traumatische gebeurtenis behandel ik met behulp van EMDR-therapie en technieken vanuit de Cognitieve gedragstherapie. Samen zullen wij stilstaan bij het uiten van gevoelens en het onder woorden brengen van gedachten die je mogelijk normaal gesproken voor jezelf houdt of uit de weg gaat. Ik creëer dan ook graag een veilige ruimte waarin deze gevoelens en gedachten gedeeld en gevoeld kunnen worden.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Lorenza