Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Lotti Tetteroo

Lotti Tetteroo

Kennis maken met Lotti?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Van harte welkom! Het kan een behoorlijke stap zijn om te erkennen dat je hulp kunt gebruiken en al helemaal om ook daadwerkelijk om die hulp te vragen. Mijn complimenten! Je doet een investering in jezelf waar je alleen maar beter van kunt worden. Bij mij kun je onder andere terecht voor het behandelen van trauma. Bij traumatische gebeurtenissen kun je denken aan een verkrachting, een ongeluk, een nare ziekenhuiservaring of bevalling, een overval of een natuurramp. Bij mij kun je ook terecht met andere lichte tot matige klachten zoals: (sociale) angst, paniekklachten, dwanggedachten en/of handelingen, somberheid, overspanning, onzekerheid/negatief zelfbeeld, overmatig piekeren, concentratieproblemen, problemen met plannen en organiseren, moeite met sociale contacten, werk- of studieproblemen en relatieproblemen. Staan je klachten er niet bij, twijfel je of heb je vragen? Een telefonische kennismaking kan altijd, dit is gratis en vrijblijvend. Ik zal binnen 24 uur reageren via e-mail om een korte telefonische kennismaking in te plannen. In dit gesprek zal ik je een aantal vragen stellen om in te schatten of mijn aanpak, aansluit bij wat jij wenst. Ook kun je in dit gesprek, vragen stellen en voelen of het voor jou klikt.

Kennis maken met Lotti?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Je kunt bij mij terecht op donderdagen van 8:00 uur tot 18:00 uur. In de even weken is tot 21:00 mogelijk. Normaal gesproken kan dit in Utrecht op een behandellocatie of online via beeldbellen vanuit jouw eigen woonkamer. Een combinatie van face-to-face en online behandeling is normaal gesproken ook mogelijk. Echter in de huidige situatie maak ik alleen gebruik van beeldbellen. Gelukkig is een behandeling via beeldbellen net zo goed te geven (inclusief EMDR). Ik behandel in het Nederlands en het Engels; beide talen spreek ik vloeiend. Momenteel behandel ik individuele volwassenen (vanaf 18 jaar) en stellen.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Niet alle programma’s worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld relatietherapie, rouwverwerking en burn-out (soms wel uit de aanvullende verzekering). Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 80,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 100,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik heb ruim acht jaar ervaring in de functie van psycholoog. Momenteel werk ik naast Caredate in een GGZ instelling waar ik verschillende angststoornissen behandel, PTSS, depressie, ADHD en persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van trauma en heb ook gewerkt met verslavings- en eetproblematiek. Wat mij is opgevallen is dat het geloven van wat ons verstand ons vertelt, zoveel (psychisch) lijden kan veroorzaken. Ons verstand vertelt ons verhalen die heel naar kunnen zijn en vaak genoeg ronduit onzinnig. Ons verstand is namelijk helemaal niet zo zorgvuldig of genuanceerd en heeft ook nog de neiging om eindeloos hetzelfde te herhalen. Het is soms net een plaatje dat blijft hangen. De pijn of emoties die dit veroorzaakt, gaan we het liefste uit de weg, wat logisch is maar niet helend. Schadelijke patronen raken op die manier namelijk steeds meer ingesleten tot je echt vastloopt. Ik geloof dat je kunt leren een ander plaatje op te zetten en dat je, wat is vastgelopen, weer los kunt maken. Het kritisch onderzoeken van gedachten en overtuigingen aangevuld met het verwerken van nare ervaringen, ontmaskert de illusies van ons verstand. Achteraf is het soms heel simpel maar het gaat natuurlijk niet vanzelf; het kan een pittig proces zijn en er moet voor gewerkt worden. Ik heb het vertrouwen, door wat ik in de dagelijkse praktijk van mijn werk zie en ook door persoonlijke ervaringen, dat iedereen er toe in staat is om zichzelf stukje bij beetje te bevrijden van de illusies van het verstand. Het is dan ook mijn missie zoveel mogelijk mensen te helpen meer veerkracht, vrijheid en geluk te creëren en dat gun ik jou ook van harte. De techniek die ik inzet om jou te helpen, is in de basis cognitieve gedragstherapie (CGt) en schematherapie. Dit kan aangevuld worden met EMDR en elementen acceptance and commitment therapie (ACT). Ik werk ook met coachtechnieken zoals Voice Dialogue, opstellingen en vloerankers.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Lotti