Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Nienke Ligtenberg

Nienke Ligtenberg

Kennis maken met Nienke?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Loop je ergens tegen aan? En kan je wat ondersteuning gebruiken? Wil je leren omgaan met vervelende gevoelens of gedachten? Aarzel niet langer en zet die moedige stap: vraag hulp. Ik help je graag op weg. Samen onderzoeken we wat je vraag is, wat je gewenste situatie is en hoe je eerste stappen eruit kunnen zien. De uitkomst heb jij zelf in de hand. De één ontdekt nieuwe oplossingen, een ander vindt zijn vertrouwde veerkracht terug of een gezondere manier om er mee om te gaan, en weer een ander is gebaat bij ventilatie en verwerking. Je kan bij mij terecht voor (grotendeels) vergoede zorg (met een verwijsbrief) of niet vergoede zorg (coaching).

Kennis maken met Nienke?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Momenteel neem ik enkel nog kortlopende coachingstrajecten aan (=niet vergoede zorg) of een kort bGGZ traject (max 4 sessies). In Den Haag heb ik een ruimte in Praktijk het Pakhuis (Zeeheldenkwartier). Op maandag en woensdag is het mogelijk om tijdens kantooruren af te spreken. Je hoeft niet in Den Haag te wonen of te komen, want het is ook mogelijk om via onze Virtuele Spreekkamer sessies te volgen. Wil je liever in de avond? Dat is bespreekbaar, en zal ook via online sessies gaan. Ben je meer een buitenmens? Op vrijdagen bied ik wandelsessies aan in het duingebied.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Niet alle programma’s worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld relatietherapie, rouwverwerking en burn-out (soms wel uit de aanvullende verzekering).

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 100,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Vanuit jouw vraag bepaal ik welke technieken het beste aansluiten qua therapie. Ik werk oplossingsgericht, verder werk ik met Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness technieken en EMDR. Ik behandel diverse problematiek: depressie, sociale angst, paniek, hypochondrie, enkelvoudig trauma, specifieke fobie, gegeneraliseerde angst, obsessieve compulsieve stoornis, chronische stress / vermoeidheid / burn-out en aanverwante problematiek. Verder help ik je graag bij coachingsvraagstukken en geef ik assertiviteitstraining (groepsbehandeling). In het verleden heb ik bij Defensie gewerkt als militair psycholoog. Hier deed ik verschillende functies in relatie tot de arbeid en gezondheid van militairen. Nu werk ik met veel plezier als zelfstandig psycholoog in de Basis GGZ.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Nienke