Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Remco van der Werff

Remco van der Werff

Kennis maken met Remco?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Ik ben Remco van der Werff, ik werk vanuit mijn praktijk in Utrecht als psycholoog. Mijn aanpak is persoonlijk, open en laagdrempelig. Ik ga binnen de behandeling uit van een gelijkwaardige samenwerking tussen jou en mij. Daarbij luister ik naar jouw klachten en behoeften, en neem ik je mee in mijn overwegingen. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij en dat we open kunnen zijn tijdens de gesprekken. Als dat zo is, kunnen we samen aan de slag op een manier die bij je past. Spreekt mijn profiel je aan en wil je een afspraak plannen of heb je een andere vraag? Vul dan je telefoonnummer en e-mail in, dan zorg ik dat ik op werkdagen binnen 24 uur contact met je opneem.

Kennis maken met Remco?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

De afspraken vinden plaats in de praktijkruimte in Utrecht, gevestigd aan de Maliebaan. We kunnen daar gebruik maken van twee ruimtes, een met een bureau en een spreekkamer met comfortabele stoelen. Ook is het mogelijk om tijdens gesprekken naar buiten te gaan, bijvoorbeeld voor oefeningen of omdat je dat zelf prettiger vindt. Ik werk van maandag t/m donderdag tussen 8:00 en 18:00 (de avonduren zijn, in overleg, mogelijk).


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 95,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Als wij samen aan de slag gaan is het belangrijk om allereerst duidelijk te krijgen wat er speelt: Waar heb je last van, wat wil je uit de gesprekken halen en wat heb je daarvoor vanuit mij nodig? Vervolgens zullen we samen bespreken hoe we te werk gaan. Binnen de behandeling richt ik mij veelal op het hier en nu. Vanuit de overtuiging dat veel klachten ontstaan en verergeren wanneer wij teveel gefocust zijn op het verleden en de toekomst. Dit zorgt er vaak voor dat wij meer in ons hoofd schieten; op zoek naar oplossingen en (on)mogelijkheden. In geval van praktische zaken is dit prettig. In situaties waarin geen directe oplossing te vinden is, is dit echter hinderlijk en ontstaan klachten als piekeren, angsten en somberheid. In de behandeling wil ik daarom de koppeling maken naar wat er in het hier en nu in zowel je lichaam als hoofd gebeurt. Ik ben gestart als psycholoog tijdens mijn studie Klinische Psychologie, met een stage binnen de curatieve Verslavingszorg. Dit was een leerzame periode waarin ik kennis heb gemaakt met verschillende behandeltechnieken. Vervolgens heb ik gewerkt op een sociale angstpoli, daar heb ik ervaring opgedaan met Exposure therapie. In de afgelopen jaren heb ik gewerkt binnen een GGZ instelling in Amsterdam, op de afdeling Autisme & ADHD en op de poli Persoonlijkheidsproblematiek. Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende klachten, heb je bijvoorbeeld moeite met het aanvoelen van je eigen grenzen of opkomen voor je eigen behoeften? Of is er sprake van Autisme, ADHD, Burn-out/Stress, Somberheidsklachten, Angstklachten, Laag Zelfbeeld, Nachtmerries, Relatieproblemen & Piekeren/Stress? Dan wil ik graag kijken of ik een rol van betekenis kan spelen, ook wanneer er andere klachten spelen kun je altijd contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 2 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 2 weken