Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Ricardo Leclaire

Ricardo Leclaire

Kennis maken met Ricardo?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Je kunt bij mij terecht met diverse klachten. De basis voor onze samenwerking zal een gedegen intake zijn, waarin we goed uitzoeken wat er nou exact aan de hand is. We maken zo specifiek mogelijk in welke situaties het probleem er is, en waarom het dan optreedt. Soms is een koppeling naar vroeger daarbij nuttig, maar dat hoeft niet per se. Wanneer dat nuttig lijkt maken we een schema van wat er bij jou gebeurt. Omdat behandelingen bij Caredate meestal van relatief korte duur zijn, is het vervolgens belangrijk dat je zelf aan de slag gaat. Ik help je door je in onze gesprekken te confronteren maar ook te ondersteunen. Dat kan gaan over de dingen die je buiten therapie meemaakt, maar het zal ook gaan over het contact tussen ons tweeën. In dat contact activeer je ook die patronen die jouw problemen veroorzaken, zoals je die waarschijnlijk overal activeert. Vaak zonder dat je dat zelf merkt. We kunnen die dan meteen in het moment onder de loep nemen, in plaats van te praten over een situatie van 'toen' een paar dagen geleden. Dat maakt het soms emotioneel moeilijker, maar ook effectiever!

Kennis maken met Ricardo?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

In mijn praktijk, soms ook in de avonduren (die natuurlijk populair zijn, dus ik kan niet garanderen dat er plek is), of online


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wanneer de basisverzekering je rekening niet volledig vergoedt, dan neemt Caredate de extra bijdrage voor haar rekening. Dus je krijgt je behandeling altijd volledig vergoed.
Misschien krijg je van je verzekeraar andere informatie, neem dan even contact met ons op, dan leggen we het uit.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 110,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Mijn ervaring ligt zowel in de gespecialiseerde als de basis ggz, oftewel zowel kortdurende als langer durende behandelingen. Ik ben voornamelijk experientieel-psychodynamisch georiënteerd. Op het moment volg ik een opleiding aan het WA White Institute in New York (online) in relationele psychoanalytische psychotherapie, en een cursus in Affectfobietherapie bij RINO Zuid.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Ricardo