Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Videobellen

Therapie in je eigen, vertrouwde omgeving. Thuis of waar je ook bent. Caredate heeft al jarenlang ervaring met online therapie, ook in combinatie met gesprekken in de spreekkamer. Videobellen is veilig, comfortabel en effectief. Met, zoals uit onderzoek blijkt, dezelfde kwaliteit als therapie in de spreekkamer. Bovendien kan je met onze online psychologen heel flexibel afspraken inplannen.

veilig, makkelijk en effectief
waar je ook bent
geen wachtlijst, flexibel plannen
vergoed vanuit basisverzekering

Videobellen blijft actueel

Bij Caredate zijn we al jaren actief met online therapie via videobellen, ook wel beeldbellen of videochat genoemd. Uiteraard voor het gemak voor onze cliënten. Stel dat je niet mobiel bent of juist heel veel op reis bent. Videobellen kan waar je ook maar bent en het scheelt een boel (reis)tijd en -kosten. Als gevolg van corona is therapie met videobellen veel breder geaccepteerd, verder verbeterd en blijft deze werkwijze actueel.

Veilig videobellen met effect

Onze faciliteit voor videobellen voldoet aan de privacy wetgeving en eisen. Minstens zo belangrijk is dat het heel eenvoudig werkt, zodat je goed kan samenwerken met je Caredate-psycholoog. De ervaring leert dat online therapie via videobellen heel effectief is. Je bent in je vertrouwde omgeving en dat maakt de communicatie met je psycholoog vaak net even wat persoonlijker. Goed voor het effect van je behandeling, zodat je er nog sterker uit komt.

Hoe online therapie via videobellen werkt

Als je met ons aan de slag wilt met online therapie via videobellen is dat heel eenvoudig:

  • Je kan bij ons altijd zelf je online psycholoog uitkiezen
  • Kijk daarvoor bij 100% online psychologen
  • Vul bij je favoriete Caredate-psycholoog je naam, mail en telefoonnummer in
  • De psycholoog neemt snel contact met je op
  • Voor een korte, gratis kennismaking
  • Klikt het? Dan kunnen jullie aan de slag
  • Krijg je uitleg en tips over videobellen
  • Kort, want het is gewoon makkelijk

Videobellen en de traditionele spreekkamer

Videobellen is voor veruit de meeste vormen van therapie geschikt. We zien ook steeds vaker dat gekozen wordt voor een combinatie: een aantal gesprekken in de traditionele spreekkamer in combinatie met een aantal sessies via videobellen. Deze combinatie is ook met veel van onze 100% online psychologen mogelijk.

veilig, makkelijk en effectief
waar je ook bent
geen wachtlijst, flexibel plannen
vergoed vanuit basisverzekering

“Mensen ervaren juist nu dat videobellen werkt”

Irene Mirjam Draisma-Arslan is sinds 2016 bij Caredate actief als psycholoog en een van onze pioniers met online therapie en videobellen: “De laatste weken komt het, logischerwijze, ineens in een enorme stroomversnelling. Overigens merkte ik in het afgelopen jaar al dat videobellen steeds meer op gang kwam. Mensen ervaren juist nu dat videobellen werkt.” Videobellen: face-to-face contact.

Videobellen: face-to-face contact

De grote vraag is natuurlijk: het is makkelijk, flexibel, maar werkt het ook? Irene: “Ik merk, zeker als het nieuw is, bij de eerste sessie met een cliënt soms nog een aarzeling. Daarna vinden ze het heel plezierig en willen ze niet anders. Het is immers ook gewoon face-to-face contact, voor de cliënt in de eigen, vertrouwde omgeving. Dat maakt dat cliënten juist open en vrijer zijn met het delen van hun problematiek en daar makkelijker mee aan de slag willen gaan. De motivatie is groot.”

Online therapie: flexibel samenwerken

Irene: “Het grote voordeel van online therapie is dat je heel flexibel kan samenwerken. Het scheelt sowieso veel reistijd en kosten. Ik ontmoet cliënten via mijn scherm in allerlei situaties. Nu zijn het vooral mensen die liever thuis blijven of thuis werken. Ik zie ook veel mensen die tijdelijk in het buitenland wonen. Of studenten die regelmatig bij hun ouders zijn en dus op twee plekken wonen. Denk ook aan zelfstandig ondernemers die vanuit huis of vanuit kantoor, tijdens de pauze, sessies willen doen. Er is veel mogelijk.”

Videobellen: de gewoonste zaak van de wereld

Volgens Irene is videobellen ‘de gewoonste zaak van de wereld’ aan het worden: “Het is een hele fijne manier van werken omdat ik sessies kan verzorgen waar ik ook ben. Ik hoor dat ook van mijn cliënten. Het is comfortabel, veilig en het scheelt ook een boel reistijd en -kosten. Voor wat betreft de effectiviteit van de behandeling zie ik geen verschil met gesprekken op locatie. Mensen ontdekken het gemak van online therapie en zijn blij met de veilige omgeving in onze Virtuele Spreekkamer. Zo noemen we dat!”

Irene Mirjam Draisma-Arslan