Contact met je psycholoog
Bij Caredate kan je heel eenvoudig zelf je psycholoog kiezen:
- Je kijkt bij psycholoog in de buurt en kiest de Caredate-psycholoog waarvan je het idee hebt dat die je goed kan helpen
- Je laat je naam, emailadres en telefoonnummer achter en de Caredate-psycholoog neemt snel, in de regel binnen 24 uur, per mail of telefoon contact met je op voor een eerste en gratis kennismaking.
Je eerste kennismaking
Tijdens je eerste kennismaking, die zo’n 15 minuten duurt, leren jullie elkaar beter kennen. Dat is belangrijk én handig:
- Je krijgt een goede indruk of je een ‘klik’ hebt met de Caredate-psycholoog. Vertrouwen en begrijpen jullie elkaar en: gaat het je echt verder helpen?
- Tijdens kennismaking word je vaak al wat wijzer, dus het is een goede investering in jezelf.
- Waar de gesprekken plaatsvinden kan je vaak ook in onderling overleg bepalen. Bij de psycholoog, op kantoor,
wandelend in de natuur of op een plek die de Caredate-psycholoog aan je voorstelt. Als je kiest voor 100% online
via videobellen, dan vinden de gesprekken plaats waar je maar wilt, bijvoorbeeld thuis, in je vertrouwde omgeving.
- Aan het einde van de eerste kennismaking kan je met de Caredate-psycholoog ook afspreken maken over het tijdstip. In veel gevallen kan dat ook ’s avonds of in het weekend.
Kortom: je bepaalt zelf wat jou het beste uit komt.
Je eerste sessie (intake)
Als de eerste kennismaking goed is bevallen gaat je traject van start. Je eerste sessie is de intake. Je gaat dan verder de diepte in:
- De Caredate-psycholoog maakt, in overleg met jou, een plan van aanpak (in vaktermen: behandelplan). Daarin staat onder andere hoe hij of zij je
verder helpt, wat het gewenste resultaat is, wat van jou verwacht wordt en een indicatie van het aantal gesprekken. In dit plan wordt, wanneer dat
wenselijk is, ook aangegeven welke naasten (bijvoorbeeld gezin, familie, vrienden) eventueel betrokken kunnen worden bij het behandeltraject.
- Belangrijk is dat dit plan je aanspreekt dat je daarmee akkoord gaat.
- Ook spreken jullie af hoe jullie tijdens het traject contact hebben en houden.
Teamwork met je regiebehandelaar
Werken aan jouw mentale gezondheid is voor ons een grote verantwoordelijkheid. Daarom heb je na de intake ook contact met je regiebehandelaar. Dat is een ervaren GZ-psycholoog
die in teamverband jouw psycholoog ondersteunt. De regiebehandelaar bewaakt het plan, de kwaliteit en voortgang van jouw traject.
Een vraagbaak die waar nodig bijstuurt. De regiebehandelaar is eindverantwoordelijk voor jouw traject en zorgt ervoor dat jouw psycholoog zich hierop volledig kan concentreren.
Samenwerking met je huisarts
Voor, tijdens en na afloop van het traject zijn er, als jij daar toestemming voor geeft, contactmomenten met je huisarts en/of POH GGZ voor overleg en rapportage.
Voor wat betreft de samenwerking met gespecialiseerde zorgverleners: deze laten wij bij voorkeur ook via je huisarts verlopen. Een bewuste keuze: naast het feit dat de huisarts
de centrale spil is in de zorg voor jou heeft hij of zij ook een veel beter zicht op de sociale kaart in je directe omgeving en de actualiteit daarvan, zodat een meer gericht en
diepgaander contact mogelijk is.